Tuesday, September 4, 2012

PICK UP STICKS - MIKADO

 
Necessities: branches, broomsticks, boards (check for nails), pillows and some bricks. Lie everything criss-crossed on top of each other all and over the floor. Let the dog go over it for an excellent balance exercise. You can also use garden trellis.
Use the bricks to heighten the bars and the pillows to create a seesaw.
You don’t have any suitable materials? Sit straight up and let the dog use your legs as a hurdle.


Benodigdheden: bezemstelen, takken, stokken, planken of latten (zonder spijkers), kussens. Eventueel bakstenen.
Leg alles kriskras op de grond en laat de hond erover heen lopen of er tussendoor lopen. Deze oefening spreekt het coördinatievermogen van je hond aan. Ook een trellisscherm is prima, als raster om tussendoor te stappen, te gebruiken.
 
Leg de lat hoger door er aan weerszijden een kussentje (of baksteen) onder te leggen, zodat de hond kan hordelopen of zet enkele planken schuin tegen de muur en laat de hond er onder door lopen.
 
Creëer een wip door een dik kussen op de grond te leggen met een brede plank er bovenop. Houd met een hand de plank tegen, laat de hond erop stappen en begeleid hem voorzichtig van de ene naar de andere kant.
 
Heb je geen latten of stokken ga dan, met je benen dicht langs elkaar gestrekt, op de grond zitten en laat de hond eroverheen springen.


www.kluifje.com SPEELS (playful) more than 100 original tricks for your dog
kluifjes.blogspot.com - daily chronicle about Skip the Norwegian Buhund


No comments:

Post a Comment