Tuesday, March 18, 2014

ANIMAL EVENT 2014 RECORDPOGING


De recordpoging van dit jaar 'Hoepel op' is wederom verzonnen door Judith 'superrr' Lissenberg. Om het ophoepelen goed onder de knie te krijgen, worden er workshops gegeven. Om geen modderfiguur te slaan, oefen je natuurlijk thuis al met je hond. We hebben de kunstjes van Judith, uitgevoerd door haar Pete, op een rijtje gezet. Ook Skip bereidt zich voor.


HOOFD DOOR
Leer je hond alleen zijn hoofd door de hoepel te steken door hem er met iets lekkers een stukje doorheen te lokken. Als je hond weet wat 'hoofd door' is, is dat ook een reuze makkelijk bij het omdoen van zijn halsband.


HELEMAAL DOOR
Leer je hond door een hoepel te lopen door hem te lokken met iets lekkers. Houd de hoepel daarbij rechtop door hem vast te houden of in een blokje met gleuf te klemmen. Je kunt je hond leren figuren als een achtje door een of meerder hoepels te laten lopen. 


Uitdaging: kun je je hond ook achteruit door een hoepel leren lopen, of zelfs door een rollende hoepel heen laten lopen.


JUMP
Leer je hond, als lopen lukt, door een hoepel te springen. Hou de hoepel eerst op de grond en daarna steeds een klein stukje hoger. Uitdaging: houd met zijwaarts gestrekte armen in iedere hand een hoepel vast en laat de hond in een rondje om je heen door de hoepels springen.


KRUIPEN
Leer je hond om door een op de grond liggende hoepel heen te kruipen. Zorg er in het begin voor dat de hoepel, bijvoorbeeld door er twee lage voorwerpen onder te leggen, aan een kant iets van de grond ligt, zodat de hond er, in het begin gelokt door iets lekkers, gemakkelijk zijn neus en vervolgens zijn lijf onderdoor kan steken.


STUURMANSKUNST 
Leer je hond in een op de grond liggende hoepel te gaan zitten. Als je meerdere hoepels neerlegt, kun je hem zo van hoepel naar hoepel leren sturen. 


 Uitdaging: kan je hond ook in de hoepel staan, of zelfs alleen met zijn voor- of achterpoten in de hoepel leren staan?



LET'S DANCE
Doe samen met je hond een hoepeldansje. Leg de hoepel over jezelf heen op de grond en laat je hond een rondje om de hoepel lopen. Laat de hond daarna voor je zitten, leg de hoepel over heen en loop een rondje om de hoepel waarin je hond zit. Uitdaging: ga zelf ouderwets hoelahoepen terwijl je hond om je heen loopt.



Informatie op: www.animal-event.info



No comments:

Post a Comment